Боксови тактики в техниките на майсторите на ринга 1800-1940 г. - Yuriy Ivantsiv

Боксови тактики в техниките на майсторите на ринга 1800-1940 г.

By Yuriy Ivantsiv

  • Release Date: 2021-10-24
  • Genre: Sports & Outdoors

Description

Боксовата тактика е бойният ум на боксьора, неговата способност бързо и точно да възприема бойната ситуация на ринга, да взема правилни решения и умело да ги прилага.
Способността за тактическо мислене по време на битка е ценно качество на боксьора. Тя дава организация и помага на боеца да преодолее трудностите по пътя към победата.
Големите атлетически постижения на изключителните майстори на бокса винаги са били придружени от интелигентна тактика, която в съчетание с физическите и психическите им качества е била в основата на техния успех.
Спортните занимания на известните боксьори са оставили много тактически техники и позиции, създадени от тях, които са им донесли победа. Тези техники, породени от бойната индивидуалност на всеки изключителен боксьор, обогатяват арсенала от боксови техники с всяка изминала година.
Бойната тактика е един от най-важните клонове на боксовите умения и не е достатъчно да я изучавате само теоретично. Ударите, които разкриват защитата на противника, предизвикват противника да атакува и други тактики, които насърчават противника да действа според желанието си, трябва да бъдат овладени от боксьора в спаринги и едва тогава ще бъдат реалистични в употреба.
Тези тактически действия, овладени от боксьора в неговия собствен боен стил, придобиват естественост и лекота, граничещи с автоматизъм. След като ги овладее, боксьорът може лесно да ги използва в бърз бой. Тези тактически позиции и техники не са стереотипни. Боксьорът трябва бързо да се ориентира в променящите се ситуации и да прилага подходящи тактики.
Тази книга е тактика с примери. Той съдържа описание на техниките, наблюдавани в бойната практика на изтъкнати майстори на професионалния ринг от 1800 до 1940 г. Техниките са подредени в книгата в хронологичен ред на прилагането им от отделните майстори. Всички тези майстори са живели в различни времена, в различни страни и са отразявали индивидуалните си стилове и школи, които са ги формирали като боксьори.
Много от техниките, описани в книгата, отдавна са се превърнали в боксова класика, която всеки начинаещ боксьор знае.