Όνειρα για μια τελική θεωρία - Steven Weinberg

Όνειρα για μια τελική θεωρία

By Steven Weinberg

  • Release Date: 2014-04-29
  • Genre: Science & Nature

Description

Ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες του κόσμου, ο Steven Weinberg, μας αφηγείται την ιστορία της συναρπαστικότερης διανοητικής περιπέτειας που εκτυλίσσεται στην εποχή μας: της αναζήτησης των τελικών νόμων της φύσης.
Η εκπληκτική επιτυχία της φυσικής κατά τον 20ό αιώνα έχει μεταβάλει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το χώρο, το χρόνο και την πραγματικότητα· έχει αλλάξει ακόμη και τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τη φύση. Η κινητήρια δύναμη αυτής της επανάστασης είναι η αναζήτηση των έσχατων νόμων της φύσης, η προσπάθεια να κατανοήσουμε για ποιο λόγο η φύση έχει τη μορφή και τη λειτουργία που γνωρίζουμε.
Σ’ αυτό το βιβλίο, ο Steven Weinberg αναλύει τις σημαντικότερες όψεις της σύγχρονης φυσικής (από την ειδική και τη γενική θεωρία της σχετικότητας ώς την κβαντική μηχανική και τη θεωρία χορδών) και αναπτύσσει τις απόψεις του για τον αναγωγισμό, την ομορφιά των επιστημονικών θεωριών, το ζήτημα της ύπαρξης του Θεού, τις προοπτικές της φυσικής και τη σχέση της φιλοσοφίας με την επιστήμη. Ο διαπρεπής φυσικός οραματίζεται τη διαμόρφωση μιας τελικής θεωρίας, εξετάζει την επίδραση που θα έχει η ανακάλυψή της στο ανθρώπινο πνεύμα και μοιράζεται με τον αναγνώστη τις αγωνίες και τις ελπίδες του για τη διατύπωσή της.  

• «Καθοδηγεί και πληροφορεί τον αναγνώστη με τη σαφήνεια και την αυτοπεποίθηση ενός μεγάλου δασκάλου.»
Sunday Times

• «Aποτελεί μια άριστη εισαγωγή στη σύγχρονη φυσική και τις φιλοδοξίες της.»
San Francisco Chronicle