Nepal 2011 De Jomson Trek - Pieter Beerepoot

Nepal 2011 De Jomson Trek

By Pieter Beerepoot

  • Release Date: 2012-08-24
  • Genre: Travel & Adventure

Description

Reisverslag van onze "hike" door de Nepalese bergen.
Het idee voor deze reis ontstond twee weken voor vertrek toen mijn broer mij belde en vroeg om samen door de Himalaya te trekken.
Mijn gevoel zei gelijk, ja.... dat is een goed idee! De ratio zei echter, hmmm.... wel erg korte termijn voor een zware Trek door de bergen en dit zonder voorbereiding. Gelukkig was dat een hele korte gedachte en hebben we de reis gewoon geboekt. 
Ik ben toch een gezonde jonge vent, appeltje eitje lijkt me. Het feit dat ik in de week van vertrek griep had maakt de uitdaging wel een stukje groter.
Ter voorbereiding moest ik onder meer nog even naar de GGD om een vaccinatie te halen. Mijn reisschema moest ik mee nemen, dat is regel, bij het doornemen van het schema vroeg de arts echter of ik suïcidaal was. Ik vertelde hem dat dit niet het geval is, waarom in godsnaam? Nou.. het schema bleek nogal ambitieus en dan vooral de sterke hoogtestijging in een korte periode zonder acclimatisatie. Aha.. begrepen en zo zaten ook de pillen tegen hoogteziekte in mijn tas.
Vervolgens Suzan Verduijn gevraagd of ik met deze tocht geld voor haar bij elkaar mocht lopen, helemaal Top! Goede doel dus ook geregeld.